ISISe tumeda veebi propagandasait pakub häkkerite «abil» nüüd ravimeid

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymouse paigaldatud reklaam ISISe lehele
Anonymouse paigaldatud reklaam ISISe lehele Foto: Kuvatõmmis

Üleilmsel häkkerite organisatsioonil Anonymous õnnestus trollida terroriorganisatsiooni ISIS tumedas veebis olev sait ja paigutada sellele ravimi Prozac reklaam.

Täpsemalt sai selle teoga hakkama rühmitus nimega Ghost Sec, mis paigutas anonüümses veebis olevale Isdarati  veebile lisaks reklaamile ka ülaltoodud fotol oleva mõnitava teate, vahendab portaal IBT.

Reklaam suunab terroristide propaganda jälgijad nüüd kasutajad bitcoinide-põhisele CoinRx veebiapteeki, mis pakub retseptivabalt müügiks kõike alates Viagrast ja lõpetades Xanaxiga.

Tegemist on ühega sadadest veebilehtedest, mille häkkerid on sõjas ISISega maha võtnud. Samas on Anonymous saanud ka suure kriitikatormi osaliseks, kuna on suures hoos sulgenud saite ja sotsiaalmeediakontosid, millel pole ISISega mingisugust pistmist.

Twitter teatas hiljuti, et maha on võetud näiteks akadeemikute ja ajakirjanike kontosid, mis pole mingil moel seotud terroristidega.

Tume veeb on osa internetist, mis nõuab ligipääsuks spetsiaalseid tarkvarasid ja töövahendeid, näiteks veebilehitsejat Tor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles