Airbusi verivärske patent paneks reisijad lennukisse juba enne selle maandumist

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbusi patendijoonis
Airbusi patendijoonis Foto: Airbus

Lennukitootja Airbus omandas eile pärast kaheaastast ootamist patendi, mis lühendaks realiseerudes oluliselt lennu ootamise aega ja võimaldab kasutajatel lennukisse istuda juba enne lennumasina saabumist.

Nimelt kätkeb patent endas modulaarset reisijatesalongi, mis võtab reisijad peale juba lennujaama ootesaali osana ning ühendatakse seejärel lennuki ülejäänud korpusega kohe, kui  eelmise lennu sarnane moodul selle küljest eemaldatud on. Uuenduse tulemusel lüheneks näiteks lennuki õhkutõusmisele kuluv aeg, vahendab The Verge.

Foto: Airbus

Patendidokumentide kohaselt võib lahendust kasutada nii reisijate, pagasi kui lasti või nende kõigi ühendamiseks lennukiga. Moodul ühendatakse seega tiibadega justkui legoklotse kokku pannes.

Lennukitootjad on viimasel ajal välja pakkunud ka mitmeid lahendusi, kuidas lennukitesse senisest veelgi rohkem inimesi kokku suruda. Küll on proovitud toolideridu paigutada üksteise peale või muuta toolid keeratavaks nii, et osa reisijaid on sunnitud üksteisega tõtt vaatama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles