Kolm uut Eesti start-up'i tahavad kaasa lüüa transpordimaailma digipöördes

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti startup-ettevõtjad
Eesti startup-ettevõtjad Foto: Erakogu

Saksamaal Berliinis algas täna esimene ainult uuenduslikele liikluslahendustele suunatud suurüritus WIRED Mobility, kus on esindatud ka kolm transpordimaailma digipöördes kaasa lüüa soovivat Eesti idufirmat.

Üritusel osalevaid ettevõtteid Bike-ID, High-Mobility ja coModule on ainsatena Eestis juba varem läbinud ärikiirendi Startupbootcamp Berlin. Vaatame allpool üle, kellega tegemist.

Ratastele turvalahendust pakkuv Bike-ID  on ettevõtmine, mille andmebaasiga on liitunud jalgrattaentusiaste 37 riigist. Selle liivatera suuruste (0,4 mm) mikromärkide ja 2016. aasta kevadel turule tuleva mobiiliaplikatsioonipõhise kindlustuslahenduse vastu on huvi tundnud nii Volkswagen Financial Services, Daimler, BIKE Europe kui ka Euroopa juhtivad kindlustusettevõtjad.

Teise Eesti ettevõttena üritusel osalev coModule on elektrisõidukite jälgimise platvorm. Nende elektroonikamoodul installeeritakse sõidukitesse tootmisprotsessi käigus. Moodul võimaldab jälgida aku ja mootori käitlusparameetreid ja sõiduki asukohta. Andmed kuvatakse kasutaja nutitelefonis või -kellas, kus tarkvara võimaldab teha täpseid arvutusi võimaliku läbisõidu kohta.

Kasutaja saab oma liikumist salvestada, suhelda tootja ja sõpradega ning jälgida sõiduki asukohta. Tootjatele annab andmete kogumine võimaluse jälgida sõiduki käitlust läbi elutsükli, luues uued võimalused tootearenduseks.

Kolmas ettevõte High-Mobility töötab selle nimel, et igaüks saaks autosid targemaks teha. Nad on koostöös autotootjatega loomas tarkvaraplatvormi, mis teeb autod ning nende ümber olevad targad seadmed üksteisega tuttavaks, tuues igaühe personaalse maailma ka jagatud transporti.

WIRED Mobility eesmärgiks on ürituse korraldajate sõnul «inspireerivate ideede esiletõstmine, tulevikulahenduste tutvustamine, uusimate digitaalsete toodete näitamine ning suurinvestorite ja innovaatorite kokkuviimine».

Saksamaa on maailma number üks autotootja ning just seetõttu on digitaalne autotööstuse transformatsioon – autonoomsed autod, Smart Control, ühendatud autod ning targad diagnostika- ja navigatsioonilahendused – suurürituse põhifookuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles