Portaal: Netflix laieneb järgmise aasta alguses Eestisse

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmide ja telesarjade striimimisteenust pakkuv Netflix on väärt rohkem kui Tšiili aktsiaturg.
Filmide ja telesarjade striimimisteenust pakkuv Netflix on väärt rohkem kui Tšiili aktsiaturg. Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

«Kõik meie rahvusvahelised koostööpartnerid võtavad seda kindla tõsiasjana, et Netflix on otsustanud 2016. aasta esimeses kvartalis muuhulgas ka Eestisse laieneda,» ütleb Eesti telemaailmas väga informeeritud inimene. Netflix on videote voogedastusteenus ehk videote Spotify.

Kuna tal pole voli ei Netflixi ega partnerite nimel ametlikult kõneleda, ei saa ta oma nime all seda öelda, kirjutab tehnikauudiste portaal Geenius.

Kuidas siinsete ettevõtete partnerid Netflixi Eesti-plaane teavad? Väga lihtsalt: Ameerika firma ostab Eesti tarvis telesisu litsentse kokku, ütles teine valdkonda tundev ekspert. Seega on valdkonnas avalik saladus: Netflixi teenust saab järgmisel aastal ka Eestis osta.

Firma ei ole Geeniuse toimetuse ametlikule päringule vastanud, kuid selle infoga klapib igati Netflixi faktiga, et kui varem kinnitas firma oma kodulehel, et Eestis pole teenus saadaval, siis nüüd öeldakse ühemõtteliselt: «Netflix tuleb peagi maailma sellesse osasse».

Tegelikult pole Eesti muidugi mingi oluline verstapost Netflixi kaardil. Aasta alguses investoritele saadetud kirjas käis firma välja lubaduse, et «jõuame globaalse laienemise lõpule viia järgneva kahe aasta jooksul». See tähendabki, et sihiks seatud 200-s riigis saab Netflixi teenust tarbida 2016. aasta lõpuks.

Loe pikemalt Geeniusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles