Uus Renault Mégane jõuab peagi turule

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault Megane
Renault Megane Foto: Renault

Septembris Frankfurdi autonäitusel esitletud uue Renault Mégane mudelid jõuavad turule aasta alguses.

Mégane on varustatud suumitava 8,7-tollise ekraaniga portreeformaadis R-Link2 tahvelarvutiga, mis on selle auto juhtimiskeskuseks. Sõidukogemust saab Multi-Sense tehnoloogia abil isikupärastada ning sõidu peaksid muutma turvalisemaks juhiabisüsteemid, nagu näiteks värviline head-up näidik.

GT versiooni 4Control süsteem on Mégane’i segmendis esimene omataoline ning ühendatuna Renault Spordi poolt viimistletud vedrustusega tagab see hea teelpüsivuse ja täpse kurvisõidu.

Uue Mégane’i proportsioonid on eelkäijaga võrreldes paremini tasakaalus.:

- pikem: 4359 mm (+64 mm)

- madalam: 1447mm (+25 mm)

- laiem rööbe ees ja taga; kõige laiem uue Mégane’i segmendis – ees: 1591 mm (+47 mm) / taga: 1586 mm (+39 mm)

- pikem teljevahe: 2669 (+28 mm)

- lühem tagumine ülend: 771 mm (-21 mm)

- veljed kuni 18 tollini

Auto mootorivaliku võimsused jäävad vahemikku 90 kuni 205 hobujõudu.

Mis puutub tuledesse, siis Uue Mégane'i  ees kasutatakse C-kujulises signatuuris LED 3D-efektiga valgust. Uue Mégane'i tippversioonid on varustatud LED-esilaternatega koos automaatse lähi/kaugtulede lülitamisega (LED Pure Vision tehnoloogia).

Püsivalt põlevad tagumised LED-tuled moodustavad Edge Light tehnoloogia abil horisontaalse 3D-efektiga signatuuri.

Mis puutub juhiabisüsteemi ADAS, siis R-Link2 tahvelarvuti abil saab juhtida näiteks selliseid funktsioone nagu adaptiivne kiirushoidik, hädaolukorra aktiivpidurdus, sõidurajalt väljakaldumise hoiatus, ohutu pikivahe hoiatus, liiklusmärkide tuvastus ning lubatud kiiruse ületamise vältimine. Lisaks pimenurgahoiatus, tagurduskaamera, automaatne tulede ümberlülitus, parkimisandurid ees, taga ja külgedel ning käed-vabad parkimine.

Uus Mégane, Mégane GT ja Mégane GT-Line jõuavad müügile 2016. aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles