LG Display panustab OLED ekraanide edusse 9 miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese generatsiooni Apple Watch
Esimese generatsiooni Apple Watch Foto: Eric Risberg/AP

Muu hulgas ka Apple´ile ekraane tootev LG Display teatas, et investeerib lähiaastatel kokku 8,7 miljardit dollarit uude OLED-tüüpi ekraanide tehasesse, kirjutab Bloomberg.

Tehas hakkab orgaanilistel valgusdioodidel põhinevaid ekraane tootma telerite, nutikellade ning autode kesksüsteemide tarbeks, tegevusega alustatakse esialgsete plaanide kohaselt 2018. aasta esimesel poolel.

Uue tehasega astub LG Display kandadele Samsung Display´le, mis on juba mõnda aega nutiseadmete turuliidrile Samsungile OLED ekraane tootnud.

OLED-tüüpi ekraanid tarbivad palju vähem energiat kui LCD-ekraanid, mistõttu on mitmed suurtootjad juba võtnud selle tehnoloogia kasutusele ka nutitelefonide tootmisel. Üheks ettevõtteks, mis seda lähiaastatel plaanib teha, on hetkel lausa veerand LG Display kogutoodangust ostev Apple, mis juba praegu kasutab oma Apple Watch nutikellades Lõuna-Korea ettevõtte OLED ekraane. Erinevatel andmetel kasutatakse OLED ekraani esmakordselt 2018. aasta iPhone´i mudelil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles