Kõlakas: järgmiselt iPhone´ilt enam 3,5 mm audiopesa ei leia

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone. Foto on illustratiivne.
iPhone. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Portaali MacOtakara andmetel kaalub Apple järgmise generatsiooni iPhone´i puhul traditsioonilise 3,5 mm audiopesa eemaldamist, kasutades heli väljastamiseks hoopis Lightning-ühendust, vahendab Engadget.

See nüke aitaks Apple´il muuta telefoni veelgi õhemaks (väidetavalt vähemalt millimeetri võrra õhemaks kui praegune tippmudel iPhone 6S) ning lõigata kasu Lightningu pakutavatest hüvedest.

Engadget hoiatab siiski, et MacOtakara avalikustatud uudisesse tuleks suhtuda teatava ettevaatlikkusega, kuna portaal on tõeliste lekete kõrval avaldanud ka mitmeid alusetuid kõlakaid. Samuti on uue Apple´i nutitelefoni turuletulekuni ilmselt umbes kümme kuud aega ning kiirelt arenevas tehnoloogiamaailmas võivad paljud asjad selle aja jooksul muutuda. Lisaks on hetkel turul väga kesine valik Lightninguga ühilduvaid kõrvaklappe.

3,5 mm audiopesa kadumine ei ole siiski ulme. Mõned Hiina nutitelefonitootjad on kohalikule turule toonud üliõhukesed seadmed, millelt see on tõepoolest eemaldatud ning kõrvaklappe on telefoniga võimalik ühendada läbi Bluetoothi või mikro-USB-pesa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles