Samsung investeerib hiigelsumma bioloogiliste ravimite ärisse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi peakorter Seoulis
Samsungi peakorter Seoulis Foto: Ahn Young-joon/AP

Lõuna-Korea ettevõte Samsung teatas, et plaanib investeerida 740 miljonit dollarit kodumaale rajatavasse uude bioloogiliste ravimite tehasesse, kirjutab Reuters.

Samsungi bioloogiliste ravimite tootmisüksuse Samsung Biologic andmetel peaks uus, 2018. aastaks valmiv tehas kahekordistama ettevõte tootmisvõimsust, mis omakorda teeb Samsungist maailma suurima lepingulise  bioloogiliste ravimite tootja.

Uus tehas rajatakse kahe olemasoleva kõrvale Songdosse.

Samsung on viimastel aastatel panustanud aeglase kasvuga elektroonika ja nutiseadmete tööstuse kõrval mitmetesse uutesse kõrvaläridesse, lootes edasist kasvu leida just keemia- ja ravimitööstusest.

Suurt potentsiaali nähakse bioloogiliste ravimite sektoris, mida on tavaravimitega nagu aspiriin võrreldes palju keerukam ning kulukam toota.

2011. aastal asutatud Samsung Biologic sai kaks aastat hiljem esimesed hiigellepingud, hakates ravimeid tootma sektori suurnimedele nagu Bristol Myers Squibb ning Roche.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles