Selgusid Ajujahi kolmkümmend paremat

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajujaht
Ajujaht Foto: Erakogu

Nädalavahetusel selgusid staažika äriideede konkursi Ajujaht 30 edasipääsenud ideed, toodet ja projekti.

Edasi pääsesid Marina Ahoy, eResNetwork, Safebox Travel, Nutikas elektromagnetlukk, LocalsMade, MTÜ Pesapuu, Rally+, Levon, Mootorsaeranits, Foxcademy, WiseMile, Need2Park, RailReed, FeelingStream, Viru Ilu, I Can Move, CarDrop, 5sec, Bison, Veneerium, Villeman Biotech, Ticcet, ChimneyGuard, Helpific, The Skill Mill, LogPicker, Tippy, SprayPrinter, Flare UP ja MOODUL-LAUAD TORELT.

Viisteist edasipääsejat tuleb Tallinna tiimide hulgast ning ülejäänud mujalt Eestist: viis Tartumaalt, kolm Harjumaalt, kaks Läänemaalt, üks Ida-Virumaalt, üks Pärnumaalt, üks Saaremaalt, üks Viljandimaalt ja üks Võrumaalt.

Ajujahi projektijuht Marion Raudsepp EASist oli üllatanud selle üle, kui palju pääses edasi füüsilisi tooteid ja  mitte vaid infotehnoloogia lahendusi. «Ja meeldivalt palju on neid, kus on reaalne prototüüp taga,» ütles Raudsepp.

SEB Balti äriinnovatsiooni juht Mart Maasik rõõmustas, kuidas ühed ja samad ettevõtted eri võistlustel läbi löövad ja raha teenivad. «Ajujahilt otsivad kiirendust meeskonnad ja ideed, mis on sündinud Garage48, Vunk’il, õpilasfirmadena või ülikoolide juures toimuvatel ettevõtluskonkurssidel,» selgitas ta.

Ajujahil osaleb sel aastal 301 ideed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles