Tele2 avab täna Rootsis 4G võrgu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Tele2 avab täna Stockholmis, Göteborgis, Malmös ja Karlskronas järgmise põlvkonna ehk 4G mobiilsidevõrgu.


Ettevõtte teatel võimaldab uus ja kiirem võrk kiirust kuni 80 megabitti sekundis (Mbit/s), mis on 10 korda kiirem kui praegune 3G võrk.

4G-ga saavad kliendid hõlpsamalt kasutada interaktiivsemaid ja suuremat andmemahtu nõudvaid meediumirakendusi, nagu võrgus mängimine või televisioonisaadete ja filmide vaatamine hea kvaliteediga.

Ettevõtted aga saavad näiteks pidada videokonverentse ja töötada suurte failidega sama lihtsalt nagu ADSL-püsiühendust kasutades.

Uuringufirma SIFO poolt korraldatud uuring näitab, et huvi 4G vastu on väga suur, kuna nii iga kolmas rootslane kui ka Rootsi ettevõte kavatseb soetada 4G järgmise aasta jooksul.

4G-s nähakse elujõulist alternatiivi ADSL-püsiühendusele ning see pakub mobiilsidele omast vabadust.

4G leviala laiendamine jätkub, nii et 2011. aastaks katab 4G võrk juba paljusid Rootsi linnu. Tele2 eesmärk on, et 2012. aasta lõpuks hõlmaks 4G võrk 99 protsenti elanikkonnast.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles