Homme saab Volvost lõpuks ometi tõeline luksusauto

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo logo.
Volvo logo. Foto: Reuters

Volvo eemaldab homme katte uuelt sedaanilt S90, mis sööstab seejärel lahingusse selliste vastastega nagu Audi A6 ja 5. seeria BMW.

Rootslaste eesmärk ei ole midagi vähemat kui murda sisse pisikesse luksautode klubisse – ilma eelarvet lõhki ajamata, kirjutab Wall Street Journal.

Värske S90 headuse taga on uued tehased ning sakslasest disainer Thomas Ingenlath – mees, kes on vorminud kauneid keresid nii Audidele kui ka teistele Volkswageni talli brändidele.

Samas ei ole hiinlaste Geelyle kuuluv Volvo sama rikas kui konkurendid Saksamaalt ning tunnistab ausalt, et kroone loetakse hoolikalt.

Peamine eelarveline järeleandmine peitub kapoti all: S90 ei paku ei kuue- ega kaheksa-silindrilist mootorit, vaid piirdub neljaga nagu teistegi mudelite puhul.

Kuigi hobujõudude seis pole paha, kardetakse peakorteris siiski, et mõned silindrilugejad võivad ostu sooritamata jätta. «Kes väga [silindreid] soovivad, neist me jääme ilma,» ennustas hiljutises intervjuus Volvo turundusjuht Alain Visser, kes läks äsja tööle Geelysse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles