Digitark: kas ainult "tippmudel" on hea telefon?

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefonide valik muutub aina suuremaks, kuid järjest raskem on telefoni valides ka totaalselt alt minna.
Telefonide valik muutub aina suuremaks, kuid järjest raskem on telefoni valides ka totaalselt alt minna. Foto: Digitark

Uue telefoni valimine ei ole kunagi varem olnud nii keeruline kui praegu, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark. "Igal tootjal on kümneid mudeleid, mis erinevad üksteisest nii suuruse, materjali kui tehniliste näitajate poolest. Kas selles telefonimudelite rägastikus uut kaaslast otsides on veel võimalik alt minna või on kõik mudelid muutunud juba piisavalt heaks?" küsib Digitark.

Veidi vähem kui kümme aastat tagasi oli olemas kõigest üks iPhone, kõigest üks Nokia N8 ning kõigest üks Xperia X10. Iga mudel oli millegi poolest ainulaadne ning selgelt eristatav kui lipulaev. Nokia N8 sai esimesena suure 12 MP kaamera, Xperia X10 oli esimene Sony Ericssoni telefon, mis jooksis Android-süsteemil ja iPhone sai ikooniks kohe, kui ta tuli, ning on seda senini.

Nüüdseks on valik läinud kirjumaks ning isegi konkreetset lipulaeva välja tuua on keerulisem. Kas Samsungi tippmudeliks on S6, S6 Edge Plus või Note 5? Kas Sony parim mudel on Z5, Z5 Compact või Z5 Premium?

Kas parim telefon jookseb iOS- või Android-süsteemil? Sisuliselt kõikidel telefonidel on suurepärane ekraan, võimas protsessor ja väga hea kaamera – isegi sõrmejäljelugeja ei ole enam ainult kõige kallimatel mudelitel.

Ilma konkreetse ideeta poodi telefoni ostma minnes lööb avanev valik ilmselt esimese hooga pahviks – kuidas telefoni valida, loe Digitargast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles