Jaapanlased tõid turule maailma esimese seebikindla nutitelefoni

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kyocera Digno Rafre
Kyocera Digno Rafre Foto: Kyocera/Repro

Jaapani elektroonikaettevõte Kyocera tõi turule maailma esimese seebikindla nutitelefoni nimega Digno Rafre, kirjutab The Verge.

Jaapanis on veekindlad telefonid juba vana uudis - juba mõned aastad ei pea kohalike tootjate seadmete kraanikaussi või tualetipotti kukutamisel nende edasise toimimise pärast muret tundma.

Nüüd on kohalik elektroonikatootja Kyocera tulnud aga välja uue telefoniga, mis kannatab ka seebiga puhastamist.

Pressiteate järgi saab Rafret kasutada kõikvõimalikes keskkondades, ilma, et peaks muretsema selle määrdumise pärast. Kyocera hinnangul on see ideaalne köögis, välistingimustes või isegi vannis kasutamiseks, mille jaoks on loodud isegi spetsiaalne kummipardikujuline telefonihoidja.

Väidetavalt toimib Rafre puutepaneel isegi märjana ning sarnaselt näiteks LG nutitelefonide ekraanidele suudab ka Jaapani tootja ekraan ise mikrovigastusi parandada.

Rafre jooksutab Android 5.1 operatsioonisüsteemi, sellel on 5-tolline 720p ekraan, 13 MP kaamera ning osta saab seda Jaapanis juba tuleval reedel 57 420 jeeni eest ehk umbes 465 dollari eest.

Vaata ka seadet tutvustavat reklaamvideot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles