Taxify ja suur taksofirma pöörasid lõplikult tülli

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify mobiilirakendus.
Taxify mobiilirakendus. Foto: Taxify

Reval Takso teatas eile, et lõpetab ametlikult koostöö Taxify mobiilirakendusega, kuna ei taha sõita kõrvuti piraattaksodega. Taxify teatel lõpetasid nemad Reval Taksoga koostöö juba esmaspäeval, kuna taksofirmal olid Taxify ees võlgnevused.

Reval Takso juhatuse liige Alo Tintse ütles pressiteate vahendusel, et ettevõte eelistab liituda sellise mobiilirakendusega, mis vahendab professionaalsete litsentseeritud taksode teenuseid ega soovi pakkuda oma teenust käsikäes piraattaksodega, kirjutas Äripäev.

Taxify asutaja Markus Villig ütles aga Äripäevale, et hoopis nemad lõpetasid Reval Taksoga koostöö, kuna taksofirmal olid Taxify ees võlgnevused. Ta selgitas, et Reval Takso on dispetšerikeskus, mis koondab FIEdest taksojuhte, ning maksevõlad tekkisid just keskusega. Juhtidega otsustas Taxify teha otse lepingud.

Loe lähemalt Äripäevast.

Täna teatas ka Sõbratakso, et nende taksosid on juba teist nädalat võimalik tellida üksnes Taxigo mobiilirakendusest. Nad suisa keelasid oma taksojuhtidel Taxify teenuste kasutamise.

«Me ei näe mingit võimalust oma taksosid Taxify ebaseaduslike rendiautodega koos hoida ja piraatlusele hoogu juurde. Kutsume kõiki kliente üles eelistama kindlat ja seadustega reguleeritud taksoteenust,» märkis Sõbratakso juhatuse liige  Mart Palm.

Palm märkis, et on teada, et nn teerullipoliitikat harrastav Taxify üritab juhte nii Sõbrataksost kui teistest ametlikest taksofirmadest ära rääkida, et nad ikkagi edasi sõidaks või neile üle tuleks. «On arusaadav, et sellisel juhul ei tohi nad kasutada Sõbratakso logo ega muid tunnuseid, vaid peavad sõitma ananüümselt või siis Taxify poolt saadud rendiautoga,» selgitas ta. «Kui ka üksikud Sõbratakso logo kandvad taksod vahetevahel Taxifysse satuvad, siis teevad nad seda väljaspool Sõbratakso vastutusala ja sellisel juhul ei vastuta nende juhtide ega sõidukvaliteedi eest Sõbratakso.»

Taxifyst on lahkunud ka Tulika ja Tallink Takso.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles