Skype´i asutajate loodud muusikateenus koondab enam kui pooled töötajatest

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rdio.
Rdio. Foto: arstechnica.com

Novembris pankrotistunud ning internetiraadio Pandora poolt 75 miljoni dollari eest üles ostetud muusikastriimimisteenus Rdio on sunnitud koondama umbkaudu pooled oma töötajatest, kirjutab Venturebeat.
 

Uue aastaga kaotavad töö ettevõtte 123 San Franciscos asuvat töötajat.

Rdio lõid 2010. aastal Skype´i kaasasutajad Niklas Zennström ja Janus Friis. Striimimisteenus on kasutatav 85 riigis üle maailma, kaasa arvatud Eestis. Üha suurenevast konkurentsisurvest tulenevalt oli ettevõte sunnitud aasta novembri keskel andma sisse pankrotiavalduse. Samal ajal jõuti kokkuleppele konkurendi Pandoraga, mis nõustus ettevõtte 75 miljoni dollariga üles ostma.

Kõrgete kuludega muusikastriimimisäri on viimastel aastatel muutunud väga konkurentsitihedaks ning mitmetel Rdio konkurentidel on õnnestunud saada investoritelt viimasel ajal suuri rahapaigutusi, millega oma tegevust elus hoida ja laiendada. Näiteks turuliider Spotify kogus investoritelt tänavu toimunud rahastusvoorus 526 miljonit dollarit. Lisaks on turule sekkunud tehnoloogiaäri suurnimed, teiste seas Apple ja Google, kes võivad endale oma muusikateenuse pikaaegset kahjumit lubada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles