Ford hakkab Uberiga konkureerima

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi logo.
Fordi logo. Foto: SCANPIX

Autotootja Ford Motor teadusuuringute juht rääkis neljapäeval pressile, et ettevõte tahab välja arendada transpordivahendusteenused, mis konkureeriks turuliidrite Uberi ja Lyftiga, kirjutab Reuters.

«Meie visiooniks on olla mobiilsusteenuse pakkuja, mitte ainult kellegi teise teenuse tarbeks sõiduki ehitaja,» ütles Fordi asepresident Ken Washington. «Me näeme, et tegu on äriga, millest me tahame osa saada.»

Samuti avalikustas autotootja, et plaanib järgneva viie aasta jooksul kulutada 4,5 miljardit dollarit elektriautode arendamisele. Tegu on Fordi ajaloo suurima elektriautosid puudutava initsiatiiviga. 2020. aastaks peaks tootevalikus olema juba 13 uut elektrijõul liikuvat sõidukit, nende hulgas ka hübriidid ja pistikhübriidid. See peaks moodustama kogu mudelivalikust pea 40 protsenti.

Järgmise aasta lõpuks peaks turule tulema populaarse Ford Focuse elektriversioon, mis suudab pooletunnilise laadimise järel läbida väidetavalt kuni 100 miili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles