1956. aasta Ferrari müüdi 28 miljoni eest

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari 290 MMM
Ferrari 290 MMM Foto: CNBC

USAs New Yorgis ööl vastu tänast toimunud enampakkumisel 1956. aastal toodetud Ferrari mudel müüdi ei vähem ega rohkem kui 28 miljoni USA dollari eest.

RM Sotheby vana aja autode enampakkumisel kaubaks läinud Ferrari 290 MM šassii numbriga 0626 ehitati omal ajal vormel-1 legend Juan Manuel Fangiole. Auto loodi spetsiaalselt sellele viiekordsele sarjavõitjale ning on üks ainult neljast 290 mudelist. See auto ei sattunud kordagi kokkupõrgetesse, kuigi oli kasutusel kuni aastani 1964, vahendab AP.

Sellise ostuhinnaga sai autost üks maailma läbi ajaloo kallimalt müüdud autosid. Vaid Ferrari 250 GTO Berlinetta, mis müüdi möödunud aastal 38,1 miljoni eest, on jäänud ületamatuks kõigile teistele autotehingutele.

Fangiot peetakse läbi ajaloo üheks Argentina suurimaks vormel-1 piloodiks ning ta osales selle 3,5-liitrise V-12 mootoriga sinise nina ja punase kerega autoga näiteks 1000-miilisel Mille Miglia sõidul, kus saavutas neljanda koha. 1957. aastal tulid kuulsad piloodid Eugenio Catellotti, Luigi Musso ja Masten Gregory sellega Buenos Airese 1000 kilomeetri sõidul võitjaks.

Viimati oli auto koguni 34 aastat kollektsionääri Pierre Bardioni omanduses Prantsusmaal. Uuest omanikust on  teada vaid see, et ta on tundmatuks jääda sooviv Euroopa kollektsionäär.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles