Müügile jõuab väidetavalt 10 päeva vastu pidava akuga nutitelefon

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oukitel K100000
Oukitel K100000 Foto: Engadget

Vähetuntud mobiilitootja Oukitel paiskab peagi müüki nutitelefoni, mille aku peaks eelreklaamide kohaselt vastu pidama ligi 10 korda tavapärasest kauem.  

Kui Oukiteli lubadused tõesti paika peavad, siis peaks nende uue nutitelefoni K10000 aku mahutavuseks olema 10 000 mAh ning tavakasutuse korral peaks see vastu pidama koguni 10-15 päeva. Seega võib ära unustada näiteks USB-akupangad, vahendab Endgadget.

Samas tekib lugejail kindlasti küsimus, et mille arvelt ikkagi selline vastupidavus saavutatakse. Aku mahutavus on sellel ju vaid kolm-neli korda suurem kui tavapärasel nutitelefonil.

Neil on kahtlustel on tõesti alust: sellel on tagasihoidlik neljatuumaline 1GHz MediaTek’i protsessor, 5,5-tolline 720p ekraan, kõigest 8-megapiksline põhi- ja 2-megapiksline esikaamera ning 16 GB sisemist mälu. Samuti ei saa kindel olla selles, et see telefon 3G- ja 4G-võrguga kõikjal maailmas hakkama saab.

Telefon on igal juhul nüüd eelmüügis hinnaga 240 dollarit ning esimesed saadetised pannakse teele 21. jaanuaril. Väga suurt usku sellesse tootjasse üleval hoida nähtavasti ei tasu, vähemalt tema veebileht on oma avamise aegluselt kindlasti võrdväärne partner Põhja-Korea omadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles