Euroopa Liit võib hakata piirama noorte internetikasutust

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud igapäevased toiminguid ja tegevused on läinud mobiilseks ja need puudutavad ka lapsi.
Paljud igapäevased toiminguid ja tegevused on läinud mobiilseks ja need puudutavad ka lapsi. Foto: TeliaSonera/EMT

Euroopa Liit võib sotsiaalmeedia- ja suhtlusrakenduste kasutamisele seada vanusepiirangud, mis tähendaks, et nooremad internetikasutajad peaksid selliste keskkondade ning rakenduste kasutamiseks nõusolekut küsima hakkama oma vanematelt, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark.

Seadus keelaks veebilehtedel ilma vanemate nõusolekuta andmete kogumise 15. aastastelt või noorematelt isikutelt, mis tähendaks, et paljud veebikeskkonnad, mis praegu kasutavad vanusepiiriks 13. eluaastat (Facebook, Instagram, Twitter jne), kaotaksid üsna suure osa oma kasutajaskonnast, kirjutab Digitark. Seetõttu on mitmed Ühendriikide sotsiaalmeediaettevõtted selle seaduse vastuvõtmise vastu juba ka tegutsema asunud.

Seadus, mis oleks osa Euroopa Liidu ühisest andmekaitseseadusest, on sealsete veskite vahel keerelnud juba kolm aastat.

Erinevalt Euroopa Liidu direktiividest, mille järel iga riik peab oma seadust vastavate ettekirjutuste järgi muutma või vastu võtma, muutuks antud seadus peale kahe aasta pikkust üleminekuperioodi automaatselt kohustuslikuks.

Loe edasi Digitargast.

Vaata ka tänast kingisoovitust – võida sõbrale jõulukink!

Vaata kingikalendri kõiki kingisoovitusi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles