Hiina teedel hakkavad vurama inimjuhita bussid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isejuhtivate sõidukite testimine. Pilt on illustratiivne.
Isejuhtivate sõidukite testimine. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Hiina internetiettevõte Baidu teatas, et plaanib lähema kolme aasta jooksul alustada isesõitvate busside avalikel teedel testimist, kirjutab Reuters.

Viie aasta pärast peaks Hiina suurimat otsingumootorit haldava ettevõtte arendatav tehnoloogia olema piisavalt küps, et suunata isesõitvad bussid masstootmisesse. Lähiajal plaanib suurfirma rajada vastava äri arendamiseks ka eraldi üksuse, mis teeb autonoomsete sõidukite loomisel koostööd BMWga, teatas ettevõte Reutersile.

Viimastel aastatel on mitmed tuntud tehnoloogiaettevõtted teatanud oma isejuhtivate autode arendamisest. Hiina e-äri suurnimi Alibaba plaanib autotööstusesse sekkuda koostöös kohaliku tootja SAIC Motor Groupiga, samuti on autonoomseid sõidukeid arendamas USA tehnoloogiahiiglased Google ja Apple.

Lisaks  interneti- ja tarbetehnoloogiafirmadele on initsiatiivi üles näidanud ka mitmed traditsioonilised autotootjad. Näiteks Volvo isesõitvad autod peaks Göteborgi tänavatel testimist alustama juba kahe aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles