Jaapani tippülikool keelas nutispikerdamise hirmus eksamitel käekellade kandmise

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrdluseks tavaline kell ja nutikell.
Võrdluseks tavaline kell ja nutikell. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kyoto ülikool teatas, et nutikellade üha laiema leviku tõttu keelatakse tudengitel eksamite ajal käekellade ja randmeseadmete kandmine, kirjutab Digital Trends.

Nimelt kardab õppeasutus, et ebaausad tudengid võivad nutikellade abil saada ligipääsu keelatud informatsioonile. Kuna nutikellade valik on tänaseks päevaks üsna lai, pole alati lihtne selgeks teha, kas tudengil on käe peal tavaline ajanäitaja või paljude lisavõimalustega nutiseade. Seetõttu otsustati riskide maandamiseks keelata eksamiruumi sisenemine ükskõik millise randmeseadmega.

Kyoto ülikooli puhul on tegu esimese Jaapani ülikooliga, mis on vastava reegli ametlikult paika pannud. Viimastel kuudel on nutikellad sarnase keelu alla pannud ka mitmed teised maailma ülikoolid, nagu näiteks Austraalia University of South Wales. Samas on mõnel pool keeldu pehmendatud, näiteks Suurbritannia Southamptoni ülikool lubab tudengitel eksami ajal kellasid hoiustada laual peal läbipaistvas kilekotis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles