Miks valida UHD televiisor?

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UHD telerid pakuvad suurepärast kinoelamust ja on ka ise sisekujunduse väärikaks osaks.
UHD telerid pakuvad suurepärast kinoelamust ja on ka ise sisekujunduse väärikaks osaks. Foto: LG

4K Ultra HD resolutsiooniga televiisorid on koduste telerite uus põlvkond äärmiselt kaasahaarava vaatamiskogemuse ning suurepärase pildikvaliteediga, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark. Neljakordse full HD resolutsiooniga televiisorid toovad kinoelamuse kodusesse elutuppa.

Kui levinud Full HD telerite ekraanide lahutusvõime on 1920x1020 pikslit, mis teeb pikslite koguarvuks pisut üle kahe miljoni piksli, siis UHD telerite puhul on see neli korda suurem, õpetab Digitark.

4K ehk UHD teleritel on 4 korda rohkem piksleid kui HD-teleritel.
4K ehk UHD teleritel on 4 korda rohkem piksleid kui HD-teleritel. Foto: Digitark

UHD ehk 4K telerite resolutsioon on 3840x2160, mille puhul pikslite koguarv tuleb üle kaheksa miljoni. See tähendab, et võrreldes Full HD teleriga on 4K UHD teleritel samal pinnal neli korda rohkem piksleid, mis omakorda tähendab teravamat ja detailsemat pilti ning sirgemaid jooni.

Tänu suuremale pikslite arvule saab 4K telerit vaadata ka lähemalt ilma, et pilt ruuduliseks muutuks ning ka väiksemasse ruumi võib parimate filmielamuste kogemiseks soetada pisut suurema teleri.

Loe Digitargast läemalt, mida 4K teleriga vaadata tasub ja millisesse hinnaklassi UHD telerid jäävad

Vaata ka Digitarga kingikalendri soovitust:

Vaata kõiki kingisoovitusi Digitargast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles