Maailma elanike otsingutopp 2015: Pariisi sündmused, ekskorvpallur ja nutimäng

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariis kaks nädalat pärast novembrirünnakuid
Pariis kaks nädalat pärast novembrirünnakuid Foto: ERIK PROZES/

Maailma suurim otsingukeskkond Google avalikustas äsja lõppeva aasta statistika nii märksõnade, isikute kui  organisatsioonide kaupa ning globaalsete otsinguhittide hulgas troonivad endine korvpallur Lamar Odom, uudised Pariisis juhtunu kohta ning tehnoloogiamaailma tippu troonis iPhone 6S.

Kahtlematult annab maailma mõjukaim veebikeskkond aimu, millele maailma elanikud sel aastal kõige enam on mõelnud, mida vaadanud ja teinud. Eesti inimeste eelistuste kohta pole Google veel 2015. aasta kohta andmeid avaldanud, seega toome ülevaate globaalsetest trendidest. Tuleb muidugi arvestada, et näiteks maailma suurima rahvaarvuga riigis Hiinas on Google'i kasutamine vägagi piiratud.

Kummalisel kombel juhib nii otsingute üldedetabelit kui otsituimate isikute edetabelid keegi endine NBA  korvpallur Lamar Odom, kelle peamiseks saavutuseks on reality-star'i eksabikaasaks olemine ja teadvusetult ühes Nevada bordellis viibimine.

Otsingute üldnimistus järgnevad talle märksõnadena rünnaku ohvriks langenud Prantsumaa väljaanne Charlie Hebdo, mängukeskkond agar.io, film Jurassic World ja linn Pariis.

Google ise märgib tänases ajaveebi sissekandes, et vähem kui kaks minutit pärast novembris toimunud terrorirünnakuid Pariisis asusid kohalikud inimesed selle kohta infot otsima ning 10 minutit hiljem järgnes neile kogu muu maailm. Tänaseks on keskkonnas Pariisi kohta infot otsitud juba 897 miljonil korral.

Uudistemaailma esiviisiku moodustasid Charlie Hebdo, Pariis, orkaan Patricia, ISIS ja Nepaal. Otsituimateks isikuteks olid Lamar Odomi järel näitleja ja vabavõitleja Ronda Rousery, soovahetuse operatsiooni järel kümnevõistlejast telestaariks hakanud Caitlyn Jenner, laulja Adele ja näitleja Charlie Sheen. Caitlyn Jenneri kohta on infot otsitud näiteks enam kui 344 miljonil korral.

«Kuidas saan aidata?» valdkonnas otsisid inimesed enim võimalust abistada Nepaali elanikke. Euroopas otsiti palju ka infot pagulaste lapsendamise võimaluste kohta.

Tehnoloogiatoodetest olid enimotsituiks seadmeteks iPhone 6S, Samsung Galaxy S6, Apple Watch, iPad Pro ja LG G4. Muusikastaaride esiviisikus olid Adele, Sia, Eagsles of Death Metal, Sam Smith ja Meghan Trainor ning spordisündmuste edetabelis olid Copa America järel, Wimbledon, Tour de France ja Rugby World Cup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles