Maanteeamet asub Waze'i kaudu reaalajas libedushoiatusi edastama

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waze rakendus
Waze rakendus Foto: NIR ELIAS/REUTERS

Maanteeamet laiendab koostööd populaarse navigatsiooniäpiga Waze ning asub selle vahendusel edastama reaalajas infot teetööde ja hoiatusi ootamatult tekkinud libedate teelõikude kohta.

 «Meie kliimas võivad teeolud muutuda minutitega. Panustame sellesse, et vastav info jõuaks ka sõidukijuhtideni sama kiiresti,» ütles maanteeameti arendustalituse projektijuht Kristjan Duubas.

Teated põhinevad 28. suurematel põhimaanteedel paikneva teeilmajaamade  poolt tuvastatud  jää hoiatusel. Teepinna seisundi infot edastavad teeilmajaamad paiknevad valdavalt Tallinna-Narva, Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa, Tallinna-Pärnu-Ikla, Tallinna-Paldiski ja Tallinna ringteel. Teeilmajaamad paiknevad orienteeruvalt paarikümnekilomeetrise vahemaa järel, mis on ka mujal põhjamaades  tavapärane. 

Teeilmajaama läheduses olles ilmub Waze’i kasutajale  hoiatus kas jää tekkimise ohust  või juba teel olevast jääst, vastavalt  «jää võimalus maanteel» või «jää maanteel».

«Tasub kindlasti meeles pidada, et teeilmajaama teave libedusest on täiendavaks infoks ja ainult sellele tugineda ei ole mõistlik, juhil tuleb ikka ise olude põhjal sõiduvõtted valida,» ütles Duubas.

Duubase sõnul on Waze Eesti sõidukijuhtide seas väga populaarne ning seda enam on ametil hea meel, et on leidnud rahvusvahelise koostööpartneri, kes tahab oma teenust pidevalt parendada ning on valmis ameti soovidega kaasa minema. 

«Waze’i  jaoks oleme meie oluline liiklusinfo omanik, unikaalse andmepanga ja maailma mastaabis väga kiire reageerimisega riigiasutus. Omavahelises koostöös vahendame andmeid ja kogemusi, raha ei liigu ning keegi arveid ei esita,» lisas Duubas.

Suvest alates on amet edastanud Waze’i kasutajatele teavet teetöödest ja liikluspiirangutest. Waze on rahvusvaheline tasuta nutitelefonis kasutatav navigatsioonirakendus. Eestis on Waze kasutajaid  hinnanguliselt mitukümmendtuhat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles