Sõjakirve matnud Ericsson ja Apple asuvad koostööd tegema

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericssoni tehas Tallinnas.
Ericssoni tehas Tallinnas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Rootsi telekomiseadmete tootja Ericsson ning USA tehnoloogiaettevõte Apple lõpetasid mobiilipatente puudutava kohtuvaidluse ning keskenduvad edaspidi koostööle, kirjutab Bloomberg.

Ettevõtted jõudsid üksteise patentide kasutamisel kokkuleppele ning plaanivad edaspidi teha tööd mitmes vallas, näiteks 5G-tehnoloogia, videovõrkude juhtimise ja võrguta ühenduste arendamisel, teatas Ericsson esmaspäeval.

Apple tasub kohtuvälise leppe tulemusena Ericssonile avalikustamisele mitte kuuluva summa ning maksab seejärel järgneva seitsme aasta jooksul Rootsi ettevõttele samuti saladusse jäävas suurusjärgus litsentsitasusid.

Ettevõtted võtsid kohtutee ette käesoleva aasta jaanuaris, mil Ericsson leidis, et Apple kasutab loata telekomiseadmete tootja poolt patenteeritud kommunikatsioonitehnoloogiat.

Ericssoni aktsia kallines börsil peale uudise avalikustamist 5,4 protsenti. Rootsi ettevõte loodab tänavu oma intellektuaalomandi litsentseerimisega teenida kuni 1,5 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles