Fiat Chrysler kutsub tagasi üle poole miljoni auto

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiati logo Torinos asuva tehase väraval.
Fiati logo Torinos asuva tehase väraval. Foto: SCANPIX

Fiat Chrysler teatas käesoleva nädala lõpus, et kutsub päikesesirmisiseste peeglite juhtmestiku probleemide ning paigalt nihkuvate voolikuklambrite tõttu üle maailma tagasi 570 000 sõidukit, kirjutab Reuters.

Itaalia-USA autotootja teatas, et kutsub tagasi 477 000 aastatel 2011-2012 tehasest välja lastud linnamaasturit Jeep Grand Cherokee ja Dodge Durango. Otsus tehti peale seda, kui USA liiklusohutuse eest vastutav amet algatas uurimise, milles üritati välja selgitada, kas eelmise tagasikutsumise ajal parandati kõigi sõidukite puhul tuleohutust puudutavad vead adekvaatselt.

Fiat Chrysleri sõnul esines eelmisel tagasikutsumisel ülekuumenemine 0,02 protsendil kõigist sõidukitest ning kui hoolduses ei järgitud täpselt kõiki protseduure, jäi võimalus lühiühenduste tekkeks, mis omakorda tekitab potentsiaalset tuleohtu.

Lisaks eelnimetatud mudelite meigipeegli juhtmete uuele kinnitamisele tuleb autotootja esindustel üle vaadata ning vajadusel välja vahetada välja ka 93 000 Jeep Compassi ja Patrioti linnamaasturite madalsurvevoolikute klambrid.

Ettevõte teatel on mõnedel tänavu toodetud autode puhul täheldatud klambri paigast nihkumist, mis võib teoreetiliselt põhjustada autol juhtimisprobleeme ning samuti tuleohtu.

Autode tagasikutsumine puudutab seekord USAs 413 000 linnamaasturit, Kanadas ja Mehhikos on vastavateks numbriteks 32 000 ja 16 000. Väljaspoool Põhja-Ameerikat on tagasikutsutavate sõidukite arvuks 108 000.

Fiat Chrysler on tänavu USAs tagasi kutsunud 40 erineva kampaania käigus kokku umbes 12 miljonit sõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles