Video: Anonymouse uus küberrünnaku sihtmärk on Türgi

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymouse pöördumine Türgi valitsuse poole
Anonymouse pöördumine Türgi valitsuse poole Foto: Kuvatõmmis

Rahvusvaheline häkkerite ühendus Anonymous kuulutas eile avaldatud sõnumis välja küberrünnakud Türgile, kuna viimane toetavat nende hinnangul terroriorganisatsiooni ISIS.

«Nagu paljud teist on kuulnud, toetab Türgi ISISst, ostes sellelt naftat ja hospitaliseerides nende võitlejaid. Me ei aktsepteeri, et Türgi liider Erdoğan abistab ISISst,» seisab Anonymouse teadaandes.

Rühmituse kinnitusel on paljud Türgi veebikeskkonnad juba langenud DDOS rünnakute ohvriks ja seetõttu on neile piiratud ligipääs välismaalt.

«Kui te ei lõpeta ISISe toetamist, jätkame teie interneti ja pankade ründamist ning võtame maha teie valitsuse veebilehed. Me asume ründama teie lennujaamu, sõjaväevõrgustikku ja erasektori ühendusi. Me hävitame teie pankade infrastruktuuri. Türgi, lõpeta see hullumeelsus. Sinu saatus on sinu enda kätes,» ähvardas Anonymous Türgi valitsust.

Türgi internetiserverid langenud suure küberrünnaku alla juba mõned päevad tagasi. Valitsusväline organisatsioon Nic.tr, mis haldab «.tr» domeeni veebiaadresse, teatas, et rünnak lähtub Türgi-välistest allikatest. Domeeni kasutavad Türgi ministeeriumide, ettevõtete ja pankade internetileheküljed.

Türgi transpordi- ja kommunikatsiooniminister Binali Yıldırım kutsus rünnakut tõsiseks ning kritiseeris ebapiisavaid julgeolekumeetmeid.

Anonymous alustas pärast Pariisi terrorirünnakuid kübersõda ISISe vastu ning on maha võtnud kümneid tuhandeid selle sotsiaalmeedia lehekülgi. Paraku pole rünnakud olnud alati päris täpsed ning kinni on pandud ka täiesti süütute inimeste kontosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles