Parimad kaameratelefonid on Samsung Galaxy Edge+ ja Sony Xperia Z5

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung S6 Edge Plus
Samsung S6 Edge Plus Foto: tootja

Tuntud fotode kvaliteedi hindamise keskkond DxOMark hinda hetkel saadaolevatest nutitelefonidest parimaid pilte tegevateks võrdselt kaks: Samsung Galaxy Edge+ ja Sony Xperia Z5.

Samsung kogus fotode kvaliteedi osas 87 ja video puhul 85 punkti, Sonyl olid vastavad näitajad 86 ja 88. Kokkuvõttes said mõlema seadme kaamerad 87 punkti. Testis hinnati muu seas selliseid näitajaid nagu kontrast, värv, automaatne teravustamine, tekstuur, müra, artefaktid, välk ja pildi stabiliseerimine.

Kusjuures tasub tähele panna, et Edge+ kasutab Sony toodetud kaamerasensorit IMX240. Z5 aga Exmor RS CMOS kaamerat.

Sony 1/2,3-tollise kaamera tehnilisteks näitajateks on 23-megapiksline sensor ja F/2.0 objektiiv. Samsungi optilise pildistabilisaatoriga kaameral on megapiksleid 16 ning ava suuruseks on f/1,9.

Neile kahele telefonile järgnesid Samsungi S6 Edge ja Note 5 86 punktiga. 84 punkti kogusid võrdselt Apple iPhone 6S Plus, Google Nexus 6P ja Motorola Droid Turbo 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles