Samsungi värskeim uusleiutis on … nutirihm

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi nutirihm
Samsungi nutirihm Foto: Samsung

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte Samsung esitles oma töötajate loomelabori ahjusoojasid uusleiutisi ning põnevaim neist tundub olevat nutikas püksirihm või -vöö.

Innovaatiline püksirihm kannab nime WELT ning see on võimeline mõõtma näeks kandja vööümbermõõtu, lugema samme ning mõõtma istumisele kuluvat aega. Rihm saadab andmeid jooksvalt rakendusse, mis annab omakorda kasutajale soovitusi harjutuste ja toitumise osas, teatas Samsung.

Lisaks tuli Samsung välja rink-nimelise käe liikumise kontrolleriga mobiilsete virtuaalreaalsuse seadmete jaoks ning see võimaldab mänge käte liigutuste abil intuitiivselt juhtida.

Foto: Samsung

Kolmandaks uusleiutiseks on vast kõige arusaamatum lahendus nimega TipTalk, mis võimaldab Samsungi teatel kuulata oma nutiseadmete pakutavaid helisid, ka kõnesid vastu võtta, ilma kõrvaklappideta - vaid näpuga kõrva puudutades.

Foto: Samsung

Kõik kolm uusleiutist näevad esmakordselt ilmavalgust nädala pärast Las Vegases algaval tehnikamessil CES alates 6. jaanuarist.

Samsungi Creative Lab (C-Lab) asutati 2012. aastal ning selle eesmärgiks on innustada oma töötajaid tulema välja enda innovaatiliste äriideedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles