Piraadid palusid Tarantinolt vabandust

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quentin Tarantino ja Samuel L. Jackson
Quentin Tarantino ja Samuel L. Jackson Foto: SCANPIX

Mõne nädala eest Quentin Tarantino verivärske filmi enne esilinastust veebi paisanud piraatide rühmitus Hive-CM8 tegi eile ainukorde ja ootamatu avalduse ning palusid tuntud produtsendilt vabandust oma tegevuse pärast.

Rühmituse kinnitusel tahtsid nad lihtsalt jagada filmi inimestega, kes pole piisavalt rikkad, et käia vesterni nimega The Hateful Eight kinodes vaatamas. Lisaks väidavad nad, et ei saanud filmikoopiat  mitte häkkimise tagajärjel, vaid kelleltki «kutilt tänaval».

Piraatidele omaselt teatas rühmitus, et tegelikult aitab piraatlus filmi müügile kaasa, kuna võib innustada filmi näinute lähedasi kinno minema. Samas ei tundu sel juhul loogiline nende samm avaldada koopia juba nädal enne selle planeeritud esilinastust.

Arusaamatuks jääb ka see, miks otsustati vabandust paluda vaid Tarantinolt, kuigi piraatluse ohvriks langes enne jõule kümneid filme.

Kõik lekkinud filmid on erakordselt hea kvaliteediga  ning sisu ja tähis DVDScr (DVD Screeners) viitab sellele, et materjalid on pärit kriitikutele ja võistluste korraldajatele mõeldud eeleksemplaridega. Lekkimiste taga on rühmitus nimega CM8.

FBI tegi eile kindlaks, et näiteks Hateful Eight piraatkoopia pärineb Alcon Entertainment juhile Andrew Kosovele väljastatud eksemplarist. Kosove ise ütles, et pole DVDd jõudnud veel kättegi võtta ning et film anti üle tema büroo assistendile. Filmi päritolu tehti kindlaks sellele lisatud nähtamatute vesimärkide abil.

Allikas: Edgadget

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles