Uberi nimekas konkurent oli sunnitud süüte välja keerama

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi, Lyfti ja Sidecari vastane taksojuhtide protestiüritus Washingtonis 2014. aastal
Uberi, Lyfti ja Sidecari vastane taksojuhtide protestiüritus Washingtonis 2014. aastal Foto: SCANPIX

Traditsioonilise taksomajanduse vundamenti kõigutava Uberi pikaaegne konkurent Sidecar teatas, et lõpetas 31. detsembriga autojagamis- ja kullerteenuste pakkumise, kirjutab Wall Street Journal.

Ettevõtte teatel asuvad selle töötajad arendama uusi projekte.

Sidecar asutati San Franciscos 2011. aastal ning ettevõttesse on raha paigutanud teiste hulgas ka Virgini äriimpeeriumi asutaja Richard Branson ja Google´i investeerimisüksus Google Ventures. Kokku jõudis Sidecar investoritelt raha koguda 39 miljonit dollarit, millest aga ei piisanud, et laienemisel rahakamate konkurentidega sammu pidada. Kaks aastat varem asutatud Uber on tänaseks investoritelt kogunud 6,61 miljardit dollarit ning maailma ühe hinnatuma idufirma suurim globaalne rivaal Lyft umbkaudu miljard dollarit.

Sidecar üritas karmis konkurentsis ellu jääda uuenduslike ideede ja teenustega. Näiteks oli see üks esimestest transpordivahendusrakendustest, mis soovitas reisijatel teatada rakendusele oma soovitav saabumispunkt, et suurendada pakutavate autode arvu samas suunas liikuvate sõidukite abil. 2015. aasta veebruaris alustas ettevõte koostööd toidukullerteenusega Eat24 ning mõnede sarnaste ettevõtetega, et vahendada lisaks reisijatele ka mitmesuguste kaupade transporti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles