Autode nutistumise ajastu: Fordi uusi mudeleid saab käivitada mobiiliäpiga

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi uus meelelahutussüsteem SYNC-3
Fordi uus meelelahutussüsteem SYNC-3 Foto: Ford

USA autotootja Ford esitles täna oma uut meelelahutuskeskust SYNC-33, millel on nii Android Auto kui Apple CarPlay tugi ning mis toob kaasa mitmeid autode kaugjuhtimise võimalusi.

Uuendus sisaldab näiteks rakendust nimega SYNC Connect, mis võimaldab autot distantsilt mobiiliga käivitada, avada selle lukustust, kontrollida kütusetaset ja täpsustada parkimiskohta. Lisaks tuleb uus Fordi AppLinki keskkonda rakendus Concur ametisõitude registreerimiseks ja äpp Eventseeker lähedal asuvate söögikohtade ja sündmuste leidmiseks, teatas Ford.

Kõigil alates 2017. aastast toodetavatel autodel on SYNC-3 põhivarustuses ning käesoleval aastal tehtud autode omanikud saavad teha sel aastal süsteemiuuenduse.

Apple CarPlay kasutajad peavad SYNC-3 kasutamiseks omama vähemalt iPhone 5 mudelit, mis tuleb meelelahutuskeskusega ühendada USB-kaabli abil. Selle tulemusel aktiveerub näiteks Siri hääljuhtimine.

Android Auto kasutajad peavad omama vähemalt operatsioonisüsteemi 5.0 ning ühendamise teel tekivad auto meelelahutuskeskuse ekraanile näiteks nii Google Maps kui Google Play Music funktsionaalsused.

«SYNC võimaldab kasutajatel tuua neile harjumuspärase nutitelefonide tehnoloogia endaga autosse ja seda seal probleemideta kasutada,» kommenteeris Fordi ühendatud sõidukite ja teenuste juht Don Butler.

Hetkel kasutab SYNC-tehnoloogiat juba 15 miljonit Fordi kasutajat, aastaks 2020 peaks see number ettevõtte lootuste kohaselt kasvama 43 miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles