Vihje: kuidas säilitada oma OneDrive´i pilveteenuse tasuta gigabaidid

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windowsi operatsioonisüsteem
Windowsi operatsioonisüsteem Foto: /AP

Microsofti hiljutine otsus rakendada OneDrive pilves ladustajatele senise piiramatu ruumi asemel mahupiirangud ja tõsta paketitasusid tekitas USA-s piisavalt kära, et MS otsustaks esialgsest plaanist osaliselt loobuda, kuid piirangud siiski tulevad.

Kui keskmine OneDrive´i tavakasutaja nautis seni kuni 30GB tasuta hoiuruumi ning 1,99 dollarilise kuutasu eest sai mahtu kasvatada 100 GB-ni, siis aasta alguses kahaneb tasuta pakettide maht 5 GB-ni. Kliendid, kel oli seni piiramatu andmemaht, saavad nüüd ruumi 1TB jagu.

Microsoft ühe Eesti partneri Uptime OÜ tehnoloogiajuht Raimo Seero ütles, et tavaklientidel on võimalik siiski oma senised mahud säilitada. Selleks piisab, kui klikkida siia lingile ja aktsepteerida pakutav.

Kõik Uptime´i Office365 ärikliendid võivad olla kindlad, et nende paketi mahud ja hinnad jäävad samaks, kuna neid OneDrive´i muudatused ei puuduta. Uutele tavakasutajatele pakub MS aastast tasuta Office 365 Personal kontot ja kuni 1 TB võrra hoiuruumi.

Microsoft´i toode OneDrive pakub võimalust oma infot hoida privaatsel pilvekontol. Failidele pääseb ligi kõigi seadmetega ja sealtsamast saab nendega ka tööd teha, jagada ning meeskonnaliikmetega ühiselt hallata. Tööd saab teha ajast ja kohast sõltumatult ning tiimisisene koostöö ei sõltu keerukatest infrastruktuurilahendustest ega vaja spetsiaalset tarkvara. Samuti on OneDrive kasutaja jaoks olemuselt väga lihtne, kuna tööd tehakse endiselt harjumuspärastes Office programmides, erineb üksnes salvestuskoht.

«OneDrive on nii erakasutaja kui ka ärikliendi vajadusi silmas pidades väga hea lahendus ja võiks peagi muutuda kasutajate esmavalikuks. Pilvetehnoloogia on tulevikus elementaarne, kuid OneDrive’le üleminek on siiani olnud veidi aeglane,» tõdes Seero.

Microsofti otsuse põhjustas veebipiraatide trend oma 75 TB suuruseid filmikogusid OneDrive´s hoida, kasutades kurjalt ära piiramatuid andmemahte, mida Microsoft oli oma klientidele lubanud.

Vaatamata tasuta paketi väiksemaks muutumisele on Raimo Seero hinnangul OneDrive siiski oluliselt parem lahendus kui näiteks DropBox - seda nii tasuta antava ruumi kui ka dokumentidega töötamise võimaluste poolest. «Eriti häirib mind DropBox’i puhul, et mahust arvestatakse maha jagatud kataloogid. Kui keegi jagab sinuga suure kataloogi, siis sinu “tasuta” ruum saab otsa ja sa ei saagi oma tööd teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles