Hyundai esitab Toyota Priusele tõsise väljakutse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyundai Ioniq
Hyundai Ioniq Foto: Hyundai

Hyundai esitleb märtsis toimuval Genfi automessil uut sedaani Ioniq, millega soovitakse üha kasvaval hübriidsõidukite turul konkurentsi pakkuda Toyota Priusele, kirjutab Autoweek.

Lõuna-Korea autotootja sõnul on uus mudel maanteel säästlikum kui Prius, linnasõidu kütusekulu võrdlust pressile tehtud avalduses ei mainitud. Märtsis esitletav Ioniq jõuab müügisalongidesse kolmes versioonis - elektrilisena, hübriidina ning pistikhübriidina.

Automotive Newsi andmetel on kõigi variantide puhul kasutusel sama elektrimootor ning LG poolt toodetud polümeerakud, mida Hyundai eelistab ohutusele viidates konkurentide poolt kasutatavatele liitium-ioon akudele.

Kuigi auto lõplik väljanägemine ei ole veel avalikustatud, on teada, et autotootja on eriliselt keskendunud voolujoonelisusele. Madal esiosa läheb sujuvalt üle pikaks katuseks ning kergitatud tagaosa lõppeb lühikese pagasiruumiluugiga.

Hyundai teadus- ja arendusetegevuse juht Yang Woong-chul ütles Automotive Newsile, et näiteks USA teedele sobib Ioniq Priusest palju paremini.

«Me üllatame selle esitlemisega kogu maailma,» lisas ta enesekindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles