Hans Markus Antson valmistub Fjällräven Polari ekspeditsiooniks Rootsis ja Norras

, Digitarga toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Markus Antson tegi aasta esimese pikema retke Kõnnu suursoosse, kust leidis eest hingematvad vaated ja jäälilled.
Hans Markus Antson tegi aasta esimese pikema retke Kõnnu suursoosse, kust leidis eest hingematvad vaated ja jäälilled. Foto: Digitark

"Aasta alguse krõbe pakane on ajanud mu igal hommikul varakult üles ja voodist välja selleks, et jäädvustada ilu, mida talvel pakkuda on," kirjutab Hans Markus Antson tehnoloogiaportaalis Digitark alustatud blogi esimeses postituses.

"Samuti on suured miinuskraadid head selleks, et teha ettevalmistusi kevadel läbitava Fjällräven Polari ekspeditsiooni jaoks," räägib Antson. "Tõelises külmas saan proovile panna nii oma peegelkaamera, aga ka GoPro seikluskaamera ning iPhone 6S-i selleks, et aru saada, kui vastupidavad on need tegelikult külmale."

Hans Markus Antson kirjutab, et soovib Rootsist ja Norrast ekspeditsiooni eel tuua oma jälgijatele lisaks pildile ka videojäädvustusi ja kaamerataguseid pilte, et näidata, kuidas loodusfotod tegelikult sünnivad ja mida ekspeditsooniks valmistudes osalejad läbi peavad tegema.

Kõnne suursoost leidis Hans Markus Antson kaunid jäälilled. Foto:
Kõnne suursoost leidis Hans Markus Antson kaunid jäälilled. Foto: Foto: Hans Markus Antson/Digitark

"2016. aasta teine hommik oli eriti külm, mere ääres näitas kraadiklaas 16 miinuskraadi," kirjutab noormees. "Meri auras ja tõusev päike tõi taevasse ilusad värvid. Selliseid talvefotosid olen soovinud teha pikka aega, kuid kaks aastat, mil olen loodusfotograafiaga tegelenud, pole õiget külma olnudki."

Hoia end Hans Markus Antsoni ettevalmistavate tegevustega polaarekspeditsiooniks kursis Digitarga vahendusel!

Ka külmas ja karges leiad hingematvalt kaunist värvidemängu looduses. Foto:
Ka külmas ja karges leiad hingematvalt kaunist värvidemängu looduses. Foto: Foto: Hans Markus Antson/Digitark

Hans Markus Antson on 20aastane loodushuviline fotograaf Tallinnast, kes on loodusretkedel käinud üksi ja sõpradega juba üle kahe aasta. 10. detsembriks 2015 kogus ta aga Fjällräven Polar ekspeditsioonile pääsemise nimel ja peale sotsiaalmeedias toimunud suurt omaalgatuslikku toetuskampaaniat 56 854 eestlase poolthääle ning võitiski auväärse koha ekspeditsioonile, mis toimub aprillis 2016. Digitargas peab Antson blogi, kus iganädalaselt räägib ettevalmistustest polaarekspeditsiooniks.

Digidokumentaal: loodusfotograaf Hans Markus Antson vahendab looduse ilu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles