Vaata, milline võiks välja näha tuhande hobujõuga elektriauto

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FFZERO1
FFZERO1 Foto: Faraday Future

Californias asuv elektriautode tootja Faraday Future avalikustas käesoleval nädalal uue ning teoreetiliselt ülivõimsa kontseptmudeli FFZERO1, kirjutab The Verge.

Nelja mootoriga sõiduki tehniliste näitajate kohta ei ole palju teada. Väidetavalt on selle koguvõimsuseks 1000 hobujõudu, tippkiirus ületab 320 km/h ning kiiruseni 100 km/h suudab sõiduk jõuda enne kolme sekundi täistiksumist. Muidugi on need hetkel vaid teoreetilised numbrid, kuna tegu on kontseptversiooniga, kuid samas on ettevõte vihjanud, et masin võib limiteeritud versioonina ka reaalselt tootmisesse minna.

The Verge siiski ei usu, et FFZERO1 näol oleks tegu saladusliku elektriautode ettevõtte esimese tootmisesse mineva mudeliga, vaid pigem üritab Faraday Future sellega avalikkusele näidata potentsiaali, mida nähakse oma Nevada osariiki rajatavas üle miljardi dollari maksvas tehases.

Faraday üritab elektriautode turule siseneda uudse lähenemise abil. Nimelt on ettevõte loonud universaalse platvormiarhitektuuri VPA, millele on võimalik ehtada väga erinevaid sõidukeid, lisades või eemaldades akupakette, mootoreid ja juhtsüsteeme.

Vähem kui 18 kuud vana ettevõte on kiirelt arenemas, andes tööd juba 550 inimesele. Kui pikka aega oli teadmata Faraday Future´i hiiglaslike kulude katja, siis praeguseks on selgunud, et vähemalt Nevada suurtehase põhirahastajaks on Hiina meediafirma LeTV miljardärist omanik Jie Yueting.

Kuigi siiani on ettevõte esitlenud vaid kontseptmudeleid, loodetakse esimese seeriaauto tootmiseni jõuda juba lähiaastatel.

Rohkem pilte FFZERO1st näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles