LG tutvustas 4K HDR-valmidusega OLED-telereid

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LG uued OLED-telerid
LG uued OLED-telerid Foto: LG

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte LG Electronics tutvustab Las Vegases toimuval CES-tehnikamessil oma uusimaid lipulaevu – 4K resolutsiooniga HDR-valmidusega OLED-telereid.

2016. aasta OLED telerite seeriasse kuulub kokku kaheksa toodet, sealhulgas ka 77-tolline G6, mis saavutas CES 2016 parima innovatsiooni auhinna, ja HDR Pro mudelid G6 ja E6.

G6 ja E6 on esimesed LG telerid, millel on ettevõtte uus Picture-on-Glass disainikeel, ehk läbipaistva tagusega eriti õhuke 2,57mm OLED paneel ning ettepoole suunatud sound bar kõlarisüsteem.

Erinevalt LCD ekraanidest, kus LED-taustavalgus tumeneb kogu ekraani pinna suurtel aladel, oskavad OLED-paneeli pikslid ise ennast sisse ja välja lülitada. Selle tulemusena toodavad OLED-telerid teravat, elavate värvide ja detailsete varjudega pilti isegi siis, kui eredad objektid asuvad ka sügavates ja pimedates piirkondades.

LG OLED telerite 10-bitine paneel ja 10-bitine protsessori võimsus annavad teleritele enam kui miljard värvivõimalust ning ColorPrime Pro tehnoloogia tagab teleritele võimaluse kuvada ka kõige peenemaid värvidetaile, kattes 99 protsenti DCI-P3 värviruumist.

Koostöös audiosüsteemide looja Harman/Kardoniga on LG G6 ja E6 mudelitel ettesuunatud sound bar kõlarite süsteem. Helisüsteem on varustatud lisa bassikõlaritega, et kõlarite võimsust toetada. 2016. aasta LG OLED-telerite seeria tuleb ka uusima LG webOS nutiteleri platvormiga.

 LG G6 ja E6 mudelite globaalset müüki plaanitakse alustada märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles