Kliendid kulutasid pühade ajal Apple´i rakendustepoes rekordilised 1,1 miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo
Apple'i logo Foto: SCANPIX

Apple´i rakendustepoe App Store kliendid kulutasid 3. jaanuaril lõppenud kahe jõulude ning aastavahetuse aja katnud nädalaga uute rakenduste ostmisele ning rakendusesisestele maksetele üle 1,1 miljardi dollari, kirjutab Cult of Mac.

Ainuüksi käesoleva aasta esimesel päeval kulutati rakendustepoes 144 miljonit dollarit. See ületas kuhjaga eelmise ühe päeva rekordi, mis püstitati vaid nädal varem esimesel jõulupühal.

Alates 2008. aastast on Apple´i rakendustepoe käive kasvanud üha kiirenevas tempos. Tänaseks on poe kogukäive ulatumas juba 40 miljardi dollari piirimaile, seejuures rohkem kui kolmandik sellest läheb äsja lõppenud aasta arvele.

«App Store´i pühadehooaeg läheb rekordite raamatusse,» kommenteeris tulemusi Apple´i globaalse turunduse juht Paul Schiller. «Me oleme kõigile neile arendajatele, kes on meie klientidele loonud maailma kõige innovatiivsemaid ning põnevamaid rakendusi, väga tänulikud. Me ei suuda ära oodata, et näha, mida käesolev aasta endaga kaasa toob.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles