Priit Leito: Netflix ei mõjuta Eesti telejaamade vaadatavust

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Leito
Priit Leito Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Eile Eestisse laienenud maailma suurim multimeedia striimimise keskkond Netflix ei mõjuta kuidagi Eesti telejaamade vaadatavust, leiab TV3 peadirektor Priit Leito.

«Eesti televaataja eelistab vaadata kodumaist teletoodangut ja seda Netflix ei paku,» ütles Priit Leito.

Samuti saab Netflixi levikul Leito sõnul takistuseks subtiitrite puudumine ja kõrge hind.

Netflix on kuutasupõhine videolaenutuskeskkond. Valida on kolme paketi vahel: Basic (7,99 eurot kuus), Standard (9,99 eurot kuus) ja Premium (11,99 eurot kuus) ning ühegi filmi või sarja eest eraldi maksta ei tule. Pakette eristab vaid HD või Ultra HD kvaliteedi olemasolu ja see, mitmes seadmes saavad kasutajad ühe konto alt samaaegselt sisu tarbida. Võrdluseks: Eesti Telekomi minuTV kuutasu on 5 eurot.

Eile Las Vegases CESi elektroonikamessil Netfilxi laienemisest teatanud ettevõtte tegevjuhi Reed Hastingsi sõnul lisatakse teenusele uusi keeli järk-järgult.

Netflix käivitas oma teenuse aastal 2007 USAs. Edasi laieneti Kanadasse, siis Ladina-Ameerikasse, esimestesse Euroopa riikidesse, Austraaliasse. Teenusel on praegu 70 miljonit kasutajat, kes vaatavad 125 miljonit tundi sisu ainuüksi ühes päevas. Kõik vaadatavad materjalid on reklaamivabad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles