Leht: Volkswagen ostab USAs tagasi 115 000 autot

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Saksa ajalehe Süddeutsche Zeitung andmetel plaanib autokontsern Volkswagen rahvusvahelise emissiooniskandaali tagajärjena osta USAs tagasi umbes 115 000 autot, vahendab Reuters.

Ajalehe andmetel arvestab autotootja, et on sunnitud USAs emissiooninäitajate petuskandaaliga seotud diiselmootoriga autodest vähemalt viiendiku eest raha tagasi andma või pakkuma petetud tarbijatele uut autot märkimisväärse allahindlusega. Sellega Volkswageni kulutused ei lõpe, kuna ülejäänud sõidukite väljalaskesüsteemides tuleb teha suuri muudatusi, mis vajalike varuosade tarnevõimalusi arvestades on üsna ajamahukas ettevõtmine.

VW brändi juht Herbert Diess ütles teisipäeval meediale, et ta on kindel, et Saksa autotootja jõuab USA võimudega kokkuleppele, millega viiakse pea 500 000 diiselmootoriga sõidukit kohalike emissiooniseadustega vastavusse.

Volkswagen on varasemalt tunnistanud, et installeeris mõnedele diiselmudelitele tarkvara, mille abil oli autodel võimalik nii USA, kui ka mitmete teiste riikide ametlikest emissioonitestidest läbi saada. Tegelikkuses olid sõidukite vastavad heitgaasinäitajad aga lubatud normidest pea 40 korda kõrgemal tasemel.

Üleeeile esitas USA justiitsministeerium Volkswageni vastu tsiviilhagi, milles süüdistatakse Saksamaa autotootjat neljas seaduserikkumises, mille potentsiaalsed karistused ulatuvad kokku 80 miljardi dollarini, kirjutas Bloomberg.

Kokku on Volkswagen emissiooninäitajaid võltsinud vähemalt 11 miljonil autol.

Euroopas on Diess lubanud viia selle aasta lõpuks emissiooninäitajad normidega vastavusse kokku 8,5 miljonil diiselkütusega sõitval autol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles