Ford kolmekordistab oma inimjuhita autode arvu

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi tegevjuht Mark Fields CES messil.
Fordi tegevjuht Mark Fields CES messil. Foto: SCANPIX

Autotootja Ford teatas tarbeelektroonika messil CES, et plaanib lähiajal suurendada oma isesõitvate autode arvu 30ni, kirjutab Reuters.
 

Ford plaanib lisada isesõitvate autode projektis osalevale kümnele Ford Fusion hübriidsedaanile veel 20 uut sõidukit ning testida neid California, Arizona ja Michigani osariikide teedel.

Lisaks teatas ettevõte, et hakkab kasutama California ettevõtte Velodyne toodetavaid uusi ning senisest odavamaid LIDAR sensoreid.

LIDAR (inglise keeles Light Detection And Ranging) on laserskaneerimise viis, mis põhineb ümbritsevalt keskkonnalt tagasipeegeldunud laserimpulsilt kolmemõõtmeliste koordinaatide arvutamisel. Isesõitvate autode puhul kasutatakse selliseid sensoreid sõiduki «silmadena».

Kui praegu paigaldavad mitmed autonoomset autot arendavad ettevõtted pöörlevad laserskaneerimise sensorid autode katustele, siis üks Velodyne´i hübriidseade on Fordi kinnitusel piisavalt efektiivne, et asendada kahte tavapärast LIDAR sensorit ning piisavalt väike, et seda saaks paigaldada ka näiteks küljepeegli külge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles