Lennates poodi! Valmis maailma esimene inimest kanda jõudev droon (video)

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
eHang 184 - maailma esimene inimese veoks mõeldud droon
eHang 184 - maailma esimene inimese veoks mõeldud droon Foto: John Locher/AP

Hiina droonitootja Ehang Inc. esitles eile Lase Vegases peetavas CES-messil tõenäoliselt maailma esimest inimest kanda jõudvat drooni.

Mudel nimega Ehang 184 tundub olevat üsna helikopteri sarnane lennumasin, kuid sellel on neli topeltpropellerit, nagu enamikul tavadroonidelgi, teatab AP.

Elektrimootori jõul liikuv droon saab laetud kahe tunniga ning on seejärel võimeline 23 minutit lennutama kuni sajakilost inimest. Salongi mahub üks inimene koos väikese kotiga ning see on varustatud õhukonditsioneeri ja valgustusega. Kui propellerid üles tõsta, võtab selline lennumasin enda alla ühe parkimiskoha suuruse ala.

(foto: AP)
(foto: AP) Foto: John Locher/AP

Microsofti Surface’i tahvlil lennuplaani sisestamise järel on kasutajal võimalus sobival hetkel valida vaid kahe käskluse - stardi ja maandumise - vahel.

Droon on mõeldud lendamiseks kuni 500 meetri kõrgusel ja maksimaalselt 3500 meetri kaugusele kiirusega kuni 100 km/h. Selliseid droone hinnaga 200 000 kuni 300 000 dollarit hakatakse tootma juba sel aastal.

Kahtlematult on õigusalaselt tegemist vägagi hämarasse ja halli alasse jääva võimalusega poes käimiseks või sõbrale külla sõitmiseks.

Vaata lennumasinat töös allolevas videos:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles