Aasta võimsaim protsessor debüteeris tundmatus nutitelefonis

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie jaoks tundmatu tootja nutitelefon sai ühe võimsaima protsessori, mis loodetavasti jõuab peagi ka meie jaoks tuntud tootjate lipulaevadesse.
Meie jaoks tundmatu tootja nutitelefon sai ühe võimsaima protsessori, mis loodetavasti jõuab peagi ka meie jaoks tuntud tootjate lipulaevadesse. Foto: Digitark/internet

Qualcommi uusim ja võimsaim Snapdragon 820 protsessor, mis leiab ilmselt tee paljudesse selle aasta nutitelefonide lipulaevadesse, debüteeris aasta suurimal tarbijaelektroonika näitusel CES vähetuntud Hiina nutitelefonis, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark.

Seekord ei saanud võimsat protsessorit esimesena mitte tuntud telefonitootjad nagu LG, Motorola või OnePlus, vaid suhteliselt tundmatu Hiina tootja Letv Le Max Pro telefon. Qualcommi sõnul on uus Snapdragon 820 protsessor eelmisest (Snapdragon 810) 40 protsenti võimsam ja efektiivsem (eelmist protsessorit kasutab näiteks Sony Xperia Z5).

Telefon ise töötab uusimal Android 6.0 tarkvaral, sel on lipulaevadele omaselt sõrmejäljelugeja ning USB Type-C ühenduspesa laadimiseks ja andmevahetuseks (nagu uutel Nexus telefonidel ning Lumia 950-el).

Loe uutest telefonidest ja kasutatavatest tehnoloogiatest põhjalikumalt Digitargast!

Milline on sinu selle kuu digisoovitus? - jaga #Digtarkadeklubi soovitusi Facebookis ja Instagramis enne 15. jaanuarit ning võid võita 1000€ suuruse ostukorvi EMT ja Elioni e-poest digitehnika soetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles