Bang&Olufseni uued tippkõlarid on Teslaga samas hinnaklassis

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beolab 90 kõlarid
Beolab 90 kõlarid Foto: Bang&Olufsen

Taani elektroonikafirma Bang&Olufsen valmistas ettevõtte 90. sünnipäevaks tippklassi kõlarikomplekti nimega Beolab 90. Kahe kõlari eest tuleb huvilistel välja käia rekordilised 79 990 dollarit, kirjutab Bloomberg.

Beolab 90 väljundvõimsuseks on 8200W, ühes kõlaris on peidus 18 eraldiseisva võimendiga draiverit. Kõlari raam on põhineb alumiiniumil, kaaludes 66 kilogrammi.

Bang&Olufseni väitel pole tegu ainult mitte kõige kallima kõlarikomplektiga, mille ettevõte on kunagi tootnud, vaid ka helikvaliteedi poolest ei ole sellele võrdset.

Beolab 90 arendustöö võttis pea kolm aastat. Inseneride eesmärgiks oli luua kõlarid, mille helikvaliteet sõltuks võimalikult vähe ümbritseva keskkonna tingimustest. Kõlarikomplektile on loodud ka eraldi nutirakendus, mille abil on ostjatel võimalik draiverid endale sobivaks seadistada.

Esimesed komplektid peaks kõlarid eelmisel aastal eeltellimusse andnud ostjateni jõudma juba käesoleval kuul.

Vaata ka Bloombergi loodud Beolab 90t tutvustavat videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles