Microsoft asub oma toodetele mobiilsidet müüma

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti kontor New Yorgis.
Microsofti kontor New Yorgis. Foto: JEWEL SAMAD/AFP

Microsoft asub läbi oma veebipoe ja Windows 10 rakenduse müüma klientidele mobiilset internetti.

Uus rakendus kannab nime Cellular Data ning selle abil on võimalik teatud Windows 10 seadmetele luua Microsofti konto abil mobiilse andmeside ühendus. Rakendus on Windows 10 seadmetele ka juba allalaaditav.

Teenuse kasutamiseks tuleb teha ühekordne ettemaks oma Microsofti konto alt ning lepinguid mobiilsideoperaatoritega sõlmida pole vaja. Küll aga on vajalik seadmesse sisestada Microsofti SIM-kaart. Mobiilandmeside eest maksmiseks kasutatakse sama makseteavet, millega kliendid Windowsi poes rakendusi ostavad.

Microsofti teatel on esimesed kolm riiki, kus teenust kasutada saab, Prantsusmaa, USA ja Suurbritannia.

Uue teenuse kohta on teada veel niipalju, et pakutava tasulise andmesideühenduse paketi kehtivus algab kohe pärast selle ostmist ja paketi kehtivus lõpeb siis, kui ostetud andmemaht on ära kulutanud või kui määratud aeg otsa saab - olenevalt sellest, kumb enne kätte jõuab. Ostetud ühenduse paketti saate kasutada ainult seadmes, millega klient selle ostis.

Seni pole teada, milliseid pakette või milliste mobiilsideoperaatorite võrku Microsoft Eestis vahendama hakkab. Samuti seda, millal või kust võiks kliendid muretseda endale Microsofti SIM-kaardi.

Päeva peale selgus, et tõenäoliselt teeb Microsofot koostööd näiteks ettevõttega Transatel, kes pakub üle maailma töötavaid ettemaksuga SIM-kaarde. Näiteks Eestis maksaks sellise Data-SIM'i kasutamine järgmiselt:

  • 200MB 15 päeva jooksul - 11 eurot
  • 1 GB 30 päeva jooksul - 23 eurot
  • 3 GB 30 päeva jooksul - 56 eurot

Eestis olemasolevatest ettemaksukaarditest on näiteks Diili kõnekaardi puhul 3 GB suuruse internetipaketi tellimise hind 3,99 eurot.

Sarnase toote oma SIM-kaardi näol on loonud ka Apple.

Allikad: Microsoft, The Verge

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles