Renault-Nissan lubab lähiaastatel turule tuua lausa 10 isesõitvat mudelit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Ghosn.
Carlos Ghosn. Foto: SCANPIX

Autotootjate liit Renault-Nissan teatas, et plaanib 2020. aastaks oma mudelivalikusse lisada vähemalt 10 isejuhtivat sõidukit, kirjutab Auto Express.

Uued mudelid peaks müügile jõudma USA, Euroopa, Hiina ja Jaapani turgudel ning vastav tehnoloogia rakendatakse kontserni sõnul masstootmises sõidukitele, mille maksumus peaks olema üsna laiale tarbijaskonnale taskukohane.

Renault-Nissani tegevjuhi Carlos Ghosni sõnul on ettevõttel kaks eesmärki: nullida emissioonid ja liiklussurmad.

Veel käesoleval aastal lubab kontsern välja tulla uue tehnoloogiaga, mille abil peaks auto suutma ühe sõidurea piires isesõitvalt sõita, seda isegi tiheda liikluse korral. 2018. aastaks peaks olema küps uus arendus, mis lubab isejuhtivatel sõidukitel turvaliselt sõiduridasid vahetada ning sellega seonduvaid potentsiaalseid ohte mõõta ja arvesse võtta. 2020. aastaks lubab kontsern oma sõidukitele aga uut autonoomsuse taset, mis võimaldab neil ka tihedas linnaliikluses ilma inimjuhi sekkumiseta turvaliselt sõitmisega hakkama saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles