Musk: Teslad saavad sõitmisega iseseisvalt hakkama kahe-kolme aasta pärast

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: PATRICK T. FALLON/REUTERS

Möödunud nädalavahetusel esitles Tesla oma Model 2 uusimat tarkvarauuendust, mis lubab omanikul kutsuda sõidukit koera kombel enda juurde ning andis autole oskuse iseseisvalt parkida, kuid täielikult omapäi sõitmisega peaksid Teslad ettevõtte liidri Elon Muski hinnangul hakkama saama kahe-kolme aasta pärast.

«Kui te olete New Yorguis ja auto on Los Angeleses (esimene on ida- ja teine läänerannikul – toim), saate auto telefonitsi enda juurde kutsuda ja öelda talle, kus te täpselt olete – kusjuures auto oskab end ka ise teekonna vältel automaatselt laadida,» ütles Elon Musk portaali Jalopnik teatel enne Detroidi autonäitust peetud kõnes.

Ta täpsustas, et täielikult isesõitvad autod peaksid ajakava kohaselt teedele jõudma 24-36 kuu pärast.

Hetkel omab Tesla teatavasti mitte ainult kohatisi autopiloodi võimeid, vaid ka oskust avada garaažiuksi ja värskeima uudisena – tarkvaraversiooniga v7.1 -  HomeLink’i  uuenduse järel ka parkida. Kohatisi näiteks seetõttu, et auto pole veel päris valmis ise juhtimisega hakkama saama teedel, kus puudub teljejoon.

«Autol on praegu juba piisavalt andureid, et läbi riigi sõita. Kuid vajame rohkem riist- ja tarkvara, vajame rohkem kaameraid, rohkem radareid, elektroonikat ja energiaallikaid,» ütles Elon Musk. «Praegu on juht autole plaaniks B. Kui midagi läheb elektroonikaga valesti, läheb juhtimine üle inimesele.  Ilma inimjuhita autos läheks juhtimine sel juhul üle teisele sensorite komplektile.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles