Tehnoloogiamessil CES nähtud tooted jõuavad peagi ka Eesti tarbijani

Raigo Neudorf
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode puhul on tänane väga selge trend kõikvõimalikud poolautonoomsed abifunktsioonid, mis võimaldavad sõidukil mitmeid asju juhi eest ära teha: liikluses rida vahetada, õiget kiirust hoida jne.
Autode puhul on tänane väga selge trend kõikvõimalikud poolautonoomsed abifunktsioonid, mis võimaldavad sõidukil mitmeid asju juhi eest ära teha: liikluses rida vahetada, õiget kiirust hoida jne. Foto: Digitark/CES

Eesti Telekomi esindajad viibisid möödunud nädalal Las Vegases toimuval tehnoloogiamessil CES 2016, kus paljud tehnoloogiafirmad olid väljas oma uudistoodetega.  Vähemalt osa messil nähtud tooteid jõuab tänavu ilmselt ka EMT ja Elioni tootevalikusse, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark.

CES toimub traditsiooniliselt aasta alguses ning paljud tuntud tehnoloogiaettevõtted näitavad seal oma uusi tooteid ja lahendusi, kirjutab Digitark. Et tegu on maailma ühe suurema ja tuntuma tehnoloogiamessiga, on loomulikult ka kohapeal avanev pilt kirju. Eesti Telekomi kaubamüügi osakonna inimesed tegid ülevaate olulisematest CESil nähtud tootegruppidest.

Viimase aastaga pole selles tootekategoorias revolutsiooni toimunud ning tootjate peamised sõnumid on seotud UHD/4K valdkonnaga. Nagu ikka, on uued 4K telerid varasemast natuke õhemad, odavamad ja paremad. Näiteks LG oli messil väljas oma 2,58 mm paksuse teleriga. Tootjate jaoks on uus ja ühine nimetaja HDR (High Dynamic Range), mida iseloomustab ülikontrastne pilt.

Päris isesõitvaid autosid tänavusel CESil veel väljas polnud, aga ilmselt pole ka see aeg kaugel, kuna messil oli väga selgelt näha erinevate autotootjate suurt panust sellesse. Autode puhul on tänane väga selge trend kõikvõimalikud poolautonoomsed abifunktsioonid, mis võimaldavad sõidukil mitmeid asju juhi eest ära teha: liikluses rida vahetada, õiget kiirust hoida jne. Teine väga märgatav trend on seotud internetiga – üha enam autosid ühilduvad netti ning veebisisu kättesaadavaks tegemine autos on kõigi tootjate selge eesmärk.

Loe Digitargast tervikülevaadet 2016. aasta uudistoodetest!

  • Virtuaalreaalsus
  • Kantavad seadmed ja tervisetooted
  • Aktiivsuskaamerad ja prillide sisse peidetud kaamerad
  • Printerid ja muud huvitavad leiud messilt

Milline on sinu selle kuu digisoovitus? - jaga #Digtarkadeklubi soovitusi Facebookis ja Instagramis enne 15. jaanuarit ning võid võita 1000€ suuruse ostukorvi EMT ja Elioni e-poest digitehnika soetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles