Porsche prognoosib tänavuseks kahanevat müügikasvu

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017 Porsche 911 Turbo S
2017 Porsche 911 Turbo S Foto: SCANPIX

Volkswageni omanduses oleva luksusautode bränd Porsche ennustab, et tänavune müügikasv jääb alla eelmise aasta tulemusele, kirjutab Bloomberg.

Eelmisel aastal kasvas Porsche müük sportliku linnamaasturi Macan mudelivalikusse lisandumise toel lausa 19 protsenti 225 151 sõidukini. Kuigi kevadel tuleb turule Boxsteri uus generatsioon ning aasta teises pooles laieneb Caymani valik, ei suuda autotootja üksuse müügijuhi Detlev von Plateni sõnul sellist kasvu tänavu ilmselt näidata.

Luksuslikke sportautosid valmistav Porsche on Volkswageni kontserni kõige kasumlikum üksus ning seetõttu on emissiooniskandaali tõttu suurkärpeid plaaniv Euroopa suurim autotootja seda ka rihmapingutamisest säästnud. Eelmise aasta lõpus avalikustas Porsche uue elektrilise sportauto arendusprojekti, mis läheb kontsernile maksma umbkaudu miljard eurot ning mille käigus luuakse juurde 1000 uut töökohta.

Von Platen ütles Bloombergile, et Porsche jätkab ka edaspidi sama strateegiaga, hoides tootmisnumbrid pigem madalal ning marginaalid kõrgel.

«Me peame hoidma brändi eksklusiivsena ning kaitsma selle põhiväärtusi. Samuti peame me kindlustama edasimüüjate kasumlikkuse. Me ei hakka tootmist järsult suurendama,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles