Samsungi keskklassi telefonid said kapitaalselt uue näo ja võimsama sisu

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy A3 ja A5 (2016)
Samsung Galaxy A3 ja A5 (2016) Foto: Samsung

Samsung laseb juba sel reedel Eestil müügile oma A3 ja A5 nutitelefonide 2016. aasta versioonid,  mille suurimaks uuenduseks on kapitaalselt uuenenud ja klaasi juurde saanud disain, suurenenud ekraaniala, võimsam aku ning kvaliteetsemaid pilte tegevad kaamerad.

Samsung Eesti tooteeksperdi Henry Tiituse sõnul on peamiseks väliseks uuenduseks mõlema telefoni puhul see, et kui möödunud aastal asendus  nende puhul plastik metalliga, siis uutel mudelitel on nii esi- kui tagakülg klaasist ja metallist raam nende vahel. Täpsemalt on tegemist uusima ja kriimukindlama Gorilla Glass 4 materjaliga nutiseadmete jaoks.

(Henry Tiitus)
(Henry Tiitus) Foto: Samsung

«Ehk siis – need telefonid on käes veel rohkem premium-tunnetusega kui varasemad,» ütles Tiitus.  Telefonide mõõtmed on jäänud põhimõtteliselt samaks, kuid ekraani suurus on ääre õhenemise arvel mõlema puhul 0,2 tolli kasvanud. A5 ekraani suuruseks on 5,2 ja A3 puhul 4,7 tolli.

Teise olulise uuenduse on saanud telefonide akud. Kui 2015. aasta mudeli puhul oli A3 aku mahutavuseks 1900 mAH, siis nüüd on see kasvanud 2300 peale. A5 puhul on mahutavus kasvanud 2300 pealt 2900 mAH-ni. Akudele on lisandunud ka kiirlaadimisfunktsioon – 105 minutit kulub testide kohaselt täiesti tühja aku täislaadimiseni ning 14 minutit 20-protsendise laetuseni.

Foto: Samsung

Mis puutub telefonide kaameratesse, siis selle esikaamera on neil jätkuvalt 5 ning tagumine 13 megapikslit, kuid kasvanud valguse läbilaskevõime – f2.2 ava on nüüd näitajaga f1.9. «Pildid on nüüd heledamad ja teravamad ning kiirenenud on pildistamise protsess,» ütles Tiitus. Kaamerad on varustatud optilise pildistabilisaatoriga. Ühtlasi tähendavad uuendused nüüd seda, et kaamera ulatub telefoni tagakülje tasapinnast mõne millimeetri võrra välja.

Telefonidele jõudlust andvad protsessor on nüüd A5 mudeli puhul kasvanud kaheksatuumaliseks. Operatiivmälu on A3-l 1,5 GB ning A5-l 2GB. Salvestusmälu suuruseks on 16 GB, ent mõlemal seadmel on tagasi ka mälukaardi lisamise ja seeläbi mälumahu kuni 128 GB-ni kasvatamise võimalus.

Foto: Samsung

Kõik need uuendused on teinud telefoni ka mõnevõrra raskemaks, kuid Samsungi hinnangul annab see seadmetele pigem premium-tunnetust juurde.

A3 soovituslikuks hinnaks saab poodides olema 319 ja A5 puhul 419 eurot. Poodidesse jäävad alles ka mõlema mudeli 2015. aasta samanimelised versioonid, seega tuleks ostes kindlasti pöörata tähelepanu mudeli aastanumbrile.

Mõlema telefonidega tuleb kaasa Galaxy Care aastane ekraani- ja veekaitsekindlustus – mõlemat liiki õnnetuse puhul saab esimesel korral telefoni korda teha 30 ja teisel korral 50 euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles